34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

Info Sapiens на замовлення Cedos виконали повний супровід польових робіт та збір емпіричних даних для дослідження просторового розподілу робочих місць та пов?язаності їх з місцями проживання на території Вінниці. Cedos провів це дослідження на замовлення Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) на запит Агенція просторового розвитку — комунального підприємства Вінницької міської ради.

Серед результатів:

• Майже три чверті зайнятих працюють як наймані працівники. Найчастіше вінничани працюють у сферах освіти, охорони здоров?я та надання соціальних послуг (25%) і торгівлі/управління продажами (15%).
• 21% респондентів їздить на роботу частіше, ніж 5 разів на тиждень. Найчастіше містяни за добираються на роботу громадським транспортом — 36%. 24% найчастіше їздили на роботу за кермом автомобіля, а трохи менше, 22% — діставалися пішки. 7% не мали потреби у переміщенні до роботи, бо працюють удома.
• Більшість опитаних, які мають потребу їздити на роботу, скоріше або повністю задоволені тим способом, яким вони найчастіше дістаються до роботи (89%), і лише 5% — не задоволені. Найрозповсюдженіші причини незадоволеності — це затори на дорогах (55%) і витрата значної кількості часу на дорогу (43%).
• Серед чинників вибору місця роботи важливими для вінничан є рівень зарплатні (83%), відповідність роботи покликанню (79%) й офіційне працевлаштування (77%). Пов’язані з мобільністю чинники є помітно менш значимими, але вони важливі для понад половини опитаних (56% для часу у дорозі та 52% для відстані до роботи).

Детальніше з повним звітом можна ознайомитися за посиланням (файл у додатку).

Thematic directions

Popular publications

We will be glad to answer all your questions.

Contact us