34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

Дисклеймер: жодний клієнт у нас в цей час рейтинги не замовляв, рейтинги включені в щомісячний Омнібус, на який будь-який клієнт може оформити річну підписку (наразі це зробили закордонні клієнти, які не представляють жодну партію або політика), але ці дані належать Info Sapiens. Ми обговорювали, чи варто в воєнний час публікувати рейтинги і вирішили, що варто показати рейтинг ОПЗЖ.

За даними всеукраїнського національно репрезентативного опитування Oмнібус, проведеного Info Sapiens 24-28 березня 2022 року, 52% громадян, які визначилися з вибором, поголосували б на виборах до Верховної Ради за партію «Слуга Народу», 12,6% - за «Європейську солідарність», 9,5% за Партію Сергія Притули і по 5,2% - за «Батьківшину» і «Силу і Честь». Партія ОПЗЖ отримала 1,3%.

slide 1

Щодо президентського рейтингу, то 81,3% визначених громадян проголосували б за Володимира Зеленського, а 5,9% - за Петра Порошенка.

slide 2

Загалом 88% громадян довіряють Володимиру Зеленському, 53% - Сергію Притулі, 23% - Петру Порошенко і 19% - Юлії Тимошенко.

slide 3

Для вимірювання ставлення до володимира путіна ми використали 100-бальну шкалу, оскільки вона краще передає відтінки ставлення. Якщо в 2019 році 54% зазначили 0 як максимально негативне ставлення, то зараз таку оцінку поставили 91% громадян. Якщо в 2019 5% громадян ставили оцінку вище 50, то зараз таких 1%[1].

slide 4

Також 80% українців вважають, що країна рухається в правильному напрямку – це рекордний показник за всю історію України. Цей результат є логічним з точки зору того, що, як ми бачили з попереднього опитування, 92% впевнені, що Україна зможе відбити напад Росії.

slide 5

Інформація про дослідження

Вибірка Омнібусу складає 1000 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для населення віком 16 років і старше за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим та м. Севастополь, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Також опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон.

Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%. Опитування проводилося 24-28 березня 2022 року.

Посилання на завантаження прес-релізу та презентації

Thematic directions

Popular publications

We will be glad to answer all your questions.

Contact us