34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

7 грудня було презентовано результати другої хвилі репрезентативного опитування населення України щодо ставлення до повоєнної відбудови. Дослідження проводилося на замовлення Transparency International Ukraine за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія».

Як зазначають експерти Transparency International Ukraine, 2024 рік українці зустрічатимуть з більш прагматичними та тверезими поглядами, але при цьому з великим прагненням долучатися до суспільних процесів.

Зокрема, у порівнянні з минулою хвилею дослідження значущо збільшилась частка українців, які вважають, що відбудова триватиме понад 10 років. У березні так вважали 63% населення, а в листопаді вже 73% очікують, що відбудова триватиме до 10 років або більше. Такі ж прогнози українці дають і стосовно відновлення економіки: 70% вважають, що цей процес триватиме до 10 років та більше.

При цьому українці наполягають, що влада має консультуватися з громадськістю у питаннях відбудови, і це прагнення не змінилося за пів року — 93% весною та 92% восени.

Другу хвилю дослідження було проведено у листопаді 2023 року, вона охопила 1009 респондентів.

Звіт про першу хвилю дослідження можна знайти за посиланням.

Презентація результатів обох хвиль дослідження доступна за посиланням

Thematic directions

Popular publications

We will be glad to answer all your questions.

Contact us