34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

Компанія Info Sapiens на замовлення CASE Ukraine ще у листопаді 2021 року провела опитування на тему, як ставляться українські підприємці до необхідності обмінюватися актами прийому-передачі виконаних робіт із підрядниками і клієнтами (спойлер – погано ставляться).

Колеги із CASE Ukraine та Ціна Держави доповнили дані опитування ґрунтовним кабінетним дослідженням щодо практик (не)застосування актів у інших країнах, адже іноземні контрагенти часто навіть не розуміють, що це за документ, якщо роботи виконані, а рахунок сплачено.

За розрахунками CASE Ukraine, обіг актів виконаних робіт забирає до 13% робочого часу бухгалтера та до 5% робочого часу керівника підприємства, а вартість виготовлення однієї пари актів коштує близько 250 грн в еквіваленті робочого часу.

Автори дослідження пропонують відмовитися від обов’язкового оформлення актів виконаних робіт і зафіксувати цю зміну законодавчо. А ті, хто неодмінно хоче обмінюватися актами, зможуть зафіксувати таку норму в договорі. Info Sapiens із свого боку палко підтримує цю пропозицію.

slide

Посилання на завантаження прес-релізу та презентації

Thematic directions

Popular publications

We will be glad to answer all your questions.

Contact us