34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

Такими є результати всеукраїнського національно репрезентативного опитування, проведеного Info Sapiens 14-18 червня на замовлення Центра політичного консалтингу методом телефонного інтерв’ю з дзвінками на мобільні телефони.

Питання формулювалося таким чином: Президент України заявив, що контрабанда товарів (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю) завдає орієнтовно 300 млрд грн. на рік збитків державному бюджету. Значну частину контрабанди становить підакцизна група товарів – алкоголь, тютюн, пальне. Чи погоджуєтесь Ви з твердженням, що за контрабанду підакцизних товарів у великих та особливо великих розмірах має застосовуватись кримінальна відповідальність? 90% українців погоджуються з даним твердженням, тоді як 5% – не погоджуються і 5% – не змогли визначитися.

Частка тих, хто підтримує кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів, найвища серед респондентів найстаршої вікової групи 70+ років (97%), а частка тих, хто не підтримує, найвища серед респондентів наймолодшої вікової групи 18-29 років (9%).

Мешканці Сходу та Заходу дещо рідше, ніж мешканці інших регіонів, підтримують кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів.

Таблиці

Президент України заявив, що контрабанда товарів (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю) завдає орієнтовно 300 млрд грн. на рік збитків державному бюджету. Значну частину контрабанди становить підакцизна група товарів – алкоголь, тютюн, пальне. Чи погоджуєтесь Ви з твердженням, що за контрабанду підакцизних товарів у великих та особливо великих розмірах має застосовуватись кримінальна відповідальність?

Розподіл за статтю

Розподіл за віком

Розподіл за регіоном

Розподіл за типом населеного пункту

Інформація про дослідження

Вибірка дослідження складає 1000 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання згідно даних Державної служби статистики. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, м. Севастополь, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%. Опитування проводилося 14-18 червня 2021 року.

Посилання на завантаження прес-релізу та презентації

Thematic directions

Popular publications

We will be glad to answer all your questions.

Contact us