Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Під час марафону ТСН «Вибір країни» Алла Мазур оголосила результати ексклюзивного екзит-полу

Згідно з результатами екзит-полу, який на замовлення ТСН провели Kantar TNS та Info Sapiens, до другого туру Президентських виборів виходить Володимир Зеленський, якому віддали свій голос 30,1% опитаних, та Петро Порошенко, за якого проголосували 18,5% опитаних. Далі у рейтингу – Юлія Тимошенко (14,0%), Юрій Бойко (9,1%), Анатолій Гриценко (7,6%), Ігор Смешко (6,6%). Порядок кандидатів відповідає даним Центральної виборчої комісії, розбіжність даних екзит полу та ЦВК не перевищує 2,5%.

Зазначимо, екзит-пол на замовлення каналу «1+1» спільно провели дві авторитетні дослідницькі компанії - Kantar TNS та Info Sapiens. Методом особистого інтерв’ю було опитано близько 20 тисяч респондентів, віком від 18 років, на виході з 600 виборчих дільниць по всій території України (окрім спеціальних та закордонних дільниць). Теоретична похибка вибірки становить не більше 0,7%. Методологія дослідження розроблялася згідно міжнародних стандартів, з урахуванням багаторічного досвіду працівників обох компаній у проведенні екзит-полів під час попередніх виборів в Україні.

Kantar TNS — міжнародна дослідницька компанія, що представлена у 80 країнах світу, і вже 18 років працює на українському ринку. Агенція Info Sapiens була створена внаслідок реструктуризації міжнародної компанії GfK Ukraine. Обидві організації мають значний досвід проведення екзит-полів: Kantar TNS — з 2004 року, команда Info Sapiens — з 2010 року. Крім того, дослідницькі компанії мають власну національну мережу інтерв`юерів, входять до Європейської асоціації дослідників громадської думки і маркетингу (ESOMAR), а Kantar TNS також володіє двома міжнародними стандартами якості ISO.

Тематичні напрямки

Популярні публікації

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами