Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

За даними всеукраїнського національно репрезентативного опитування, проведеного Info Sapiens для Британського дослідницького агентства OРБ 3-4 березня 2022 року, 79% українців проти офіційного визнання частиною Росії раніше окупованих районів Донбасу, 75% проти офіційного визнання Криму частиною Росії, 56% проти заборони на вступ України до НАТО.

slide5

88% позитивно ставляться до Президента України Володимира Зеленського, і лише 8% зазначили негативне ставлення. Щодо Віктора Януковича ситуація зворотна – 87% ставляться до нього негативно і лише 6% – позитивно.

До Петра Порошенка 36% ставляться позитивно, а 57% негативно, до Юрія Бойка – 15% проти 55% відповідно (19% зазначили, що не знають, хто це), до Євгена Мураєва – 10% проти 40% (і ще 42% не знають, хто це).

slide8

67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації України: зокрема, 78% чоловіків і 59% жінок.

slide6

66% українців вважають, що прості росіяни винні в збройній агресії, а 30% – що не винні.

slide7

Щодо особистої ситуації, то 8% українців виїхали в інші населені пункти в межах України (тих, хто виїхав за кордон, ми не опитували, але серед охочих пройти опитування таких було лише 14 осіб – ймовірно, більшість біженців не відповідали через високу вартість роумінгу).

Найпоширеніші причини, чому не виїхали: «це мій дім, і я не хочу його покидати» (51%) і «я хочу боротися, захищати» (22%).

slide2

34% українців почуваються в небезпеці вдень і 50% – вночі.

slide3

51% хвилюються, що може закінчитись їжа, а 39% – вода.

slide4

Інформація про дослідження

Вибірка дослідження складає 1024 респонденти. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим та м. Севастополь, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Також опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон.

Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%. Опитування проводилося 3-4 березня 2022 року.

Посилання на завантаження прес-релізу та презентації

Тематичні напрямки

Популярні публікації

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами