Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Опитування 23 лютого – 4 березня: Володимир Зеленський набирає 24% голосів тих, хто прийде на вибори, Петро Порошенко – 20%, Юлія Тимошенко – 13%. Анатолій Гриценко та Юрій Бойко набирають по 8%, але опитування проводилося до новини про зняття кандидатури Андрія Садового.

У другому турі Володимир Зеленський перемагає як Петра Порошенко (52% проти 44%), так і Юлію Тимошенко (55% проти 41%, але розрив між кандидатами знижується.

Вибірка обсягом у 1308 респондентів репрезентативна населенню України старше 18 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка для респондентів, які планують взяти участь в виборах (від яких розраховані рейтинги) не перевищує 3,6%. Метод опитування - особисті інтерв'ю вдома у респондента.

Звертаємо вашу увагу на те, що для обробки даних опитування Greenberg Quinlan Rosner застосувала власну методологію визначення частки респондентів, які планують голосувати, та аналізу їхніх виборчих уподобань. Частиною цієї методології є визначення ймовірних виборчих уподобань людей, які ще не визначилися зі своїм вибором, але збираються голосувати. Тому ці дані не є співставними з рейтингами, які публікують інші компанії – це оцінка GQR.

Greenberg Quinlan Rosner (GQR) - міжнародна компанія з головним офісом у Вашингтоні, яка займається дослідженнями громадської думки і стратегічним консультуванням у виборчих кампаніях. Компанія працювала на виборах у майже 100 країнах. У нашому регіоні, серед іншого, вона консультувала уряд Мікулаша Дзурінди в Словаччині, президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та його партію на їхніх переможних виборах у 2008 і 2010 роках, а також партію Віктора Ющенка Наша Україна на парламентських виборах 2007 року.

Результати опитування опубліковані на сайті "Новое время":

Тематичні напрямки

Популярні публікації

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами