Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

За даними всеукраїнського національно репрезентативного опитування Oмнібус, проведеного Info Sapiens 10-14 квітня 2022 року, якщо в березні лише 53% тих, хто працював/навчався перед війною, продовжують роботу/навчання, то зараз таких вже 64%.

В приватному секторі ситуація гірша, ніж в державному: 58% продовжують працювати проти 73% в державному секторі.

slide 1

Зростає і ефективність роботи/навчання: якщо в березні 15% сказали, що почали працювати або вчитись краще, ніж до війни, то зараз таких 20%. Разом з тим 41%, як і раніше, кажуть, що працюють або навчаються менше або гірше.

slide 2

Водночас незважаючи на це пожвавлення частка безробітних в українській робочій силі залишається на рівні березня – 26%[1].

slide 3

Тільки 34% українців, що працювали станом на початок війни, отримують заробітну плату за квітень в повному обсязі. Ще 34% отримають заробітну плану частково (в березні таких було 29%, тобто ситуація все ж покращується), а 25% не отримають взагалі.

Серед працівників приватного сектора таких ще більше: 37% отримають заробітну плану частково, а ще 31% не отримають взагалі.

slide 4

Більшість українців кажуть, що без зарплати їх доходів вистачить на 1-3 місяці: 19% - тільки на квітень (а в березні таких було 14%), 26% - на квітень і травень, 22% - на 3 місяці.

slide 5

Разом з відновленням зайнятості покращився і психологічний стан – 50% вважають себе щасливими, тоді як у березні таких було 46%. Частка зовсім нещасливих скоротилася з 15% до 10%.

slide 6

Інформація про дослідження

Вибірка Омнібусу складає 1000 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для населення віком 16 років і старше за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим та м. Севастополь, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Також опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон, і мешканців окупованих населених пунктів, де немає зв’язку.

Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%. Опитування проводилося 10-14 квітня 2022 року.

Посилання на завантаження прес-релізу та презентації

Тематичні напрямки

Популярні публікації

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами