Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Агенцією Info Sapiens на замовлення ГО УЕК «Зелена хвиля» було проведе дослідження, яке мало на меті оцінити потреби у використанні екологічних ігор.

Серед основних висновків дослідження:

• Загалом, 70% опитаних респондентів використовують настільні ігри з метою освіти (самоосвіти чи освіти дітей). Частка таких значуще вища серед респондентів, у яких є діти.

• Лише 1/4 всіх опитаних інформовані про настільні ігри на тематику екології (частка обізнаних вище серед молоді) і майже 2/3 з них грали в такі ігри. Майже всі (97%) серед тих, хто грав в настільні ігри на екологічну тематику, дізналися з них щось нове для себе про проблеми екології та зміну клімату.

• На думку опитаних, оптимальна тривалість такої гри – від 15 до 60 хвилин, оптимальна вартість – не більше 700 гривень.

• Живі організми (тварини, рослини, комахи), сортування сміття, зміна клімату, енергозбереження та еко-звички – найбільш цікаві екологічні теми для цільової аудиторії.

• Загалом думки опитаних розділилися порівну: 44% готові і 45% не готові придбати настільну гру на екологічну тематику англійською мовою. 12% - не змогли визначитися. Молодь більшою мірою, ніж люди старшої вікової групи, готові придбати гру англійською.

Дослідження проводилося методом онлайн-опитування (CAWI – computer assisted web interview) у вересні 2021 р. Опитування було проведене серед людей віком 18-45 років, які цікавляться екологією та грають в настільні ігри. Географія дослідження охоплювала міста України з населенням понад 100 тис. жителів (за винятком АР Крим і непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей). Загалом було опитано 205 респондентів.

Посилання на завантаження звіту

Тематичні напрямки

Популярні публікації

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами