Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Такими є результати опитування, проведеного Info Sapiens 14 – 18 травня 2021 року, спільно з PGR Consulting group.

За даними опитування 46% чернівчан вважають, що справи в місті йдуть в неправильному напрямку, але перед виборами в жовтні 2020 року таких було 70%. Натомість частка тих, хто вважає, що справи в Чернівцях йдуть в правильному напрямку, зросла з 21% до 34%.

Прикметно, що у порівнянні з 2020 роком зросла також задоволеність послугами багатьох державних та комунальних організацій, до яких звертались містяни. Зокрема, найбільш значущо зросла задоволеність послугами місцевої поліції (з 40% до 51%) та комунальних підприємств (з 21% до 28%), втім, останнє може бути пов’язане із закінченням опалювального сезону, в який у містян виникає найбільше проблем при зверненні до комунальних підприємств.

Якби місцеві вибори відбулися в період опитування, 29% від тих, хто прийшов би і визначився з кандидатом, проголосували б за «Єдину Альтернативу», 14% за «Команду Міхайлішина», 12% за «Партію Чернівчан», 11% за «Пропозицію», 10% за «Європейську Солідарність», 8% за «Слугу народу» - решта партій не подолали б прохідний бар’єр.

Якщо порівнювати результати опитування із результатами виборів, то суттєво наростили свій рейтинг «Єдина Альтернатива» (29% у порівнянні з 20% за результатами виборів) та «Партія Чернівчан» (12% у порівнянні з 5%).

Якби вибори мера відбулися в період опитування, 36% від тих, хто прийшов би і визначився з кандидатом, проголосували б за Романа Клічука, 22% за Віталія Михайлішина, 18% за Олексія Каспрука.

Якщо порівнювати результати опитування із результатами виборів, то Роман Клічук наростив свій рейтинг з 27% до 36%.

Щодо оцінки перших 100 днів Романа Клічука думки розділились: 47% оцінюють їх позитивно, а 45% негативно.

Разом з тим 75% чернівчан вважають, що «Єдиній Альтернативі» на чолі з Романом Клічуком треба дати можливість навести лад в місті.

Цікаво порівняти, чи змінились сфери, які чернівчани вважають головними пріоритетами для міської влади, за півроку. В цілому, пріоритети лишились тими самими: дороги (57%), боротьба з корупцією (32%) та державні медичні заклади (32%). Втім, у порівнянні з 2020 роком знизилась пріоритетність державних медичних закладів, що може бути пов’язане із спадом епідемії коронавірусу, житлово-комунальної сфери, що може бути пов’язано із закінченням опалювального сезону, та освіти, що знову ж таки може бути пов’язано із закінченням карантину, тому що загострення проблем освіти спостерігається саме під час карантину.

Інформація про дослідження

Вибірка дослідження складає 1017 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) міста за статтю та віком. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%. Опитування проводилося 14-18 травня 2021 року за кошти Info Sapiens.

Посилання на завантаження прес-релізу та презентації

Тематичні напрямки

Популярні публікації

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами