Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Компанія Info Sapiens у день місцевих виборів проводила екзит-пол у Чернівцях на замовлення PGR Consulting Group. Оскільки проведення екзит-полів передбачає використання репрезентативної вибірки дільниць для голосування (у Чернівцях їх було 50, а всього у місті - 98) а інтерв’юери працюють на виході з дільниці з 8.00 до 20.00, в нас була можливість статистично оцінити масштаб опитування Президента у цьому місті.

А саме, дати відповідь на такі питання:

  • 1) чи проводилось опитування Президента на всіх дільницях?
  • 2) чи проводилось воно протягом всього дня голосування?

Метод збору інформації – спостереження інтерв’юерів Info Sapiens за присутністю чи відсутністю на дільниці людей, які проводили би опитування Президента. Зазначимо, що ми не оцінювали процедуру цього опитування, якість роботи людей, що беруть в ньому участь і т. ін. – тільки власне факт його проведення.

Яка частка виборчих дільниць була охоплена опитуванням Президента

Дані спостережень вказують, що на значній частині виборчих дільниць Чернівців опитування або взагалі не проводилось, або проводилось тільки протягом частини дня. Наприклад, в період з 8 до 9 ранку тільки на 56% дільниць Чернівців, що потрапили у вибірку екзит-полу, були присутні люди, які проводили опитування Президента. Протягом дня ця частка незначно коливалась і різко знизилась в проміжку 19.00 – 20.00 до 28%.

Лише на 22% дільниць Чернівців опитування проводилось увесь час, на 36% дільницях воно не проводилось взагалі, на решті – проводилось, але не весь час.

Результати нашого дослідження демонструють, що значна частина містян, що прийшли на місцеві вибори, просто не мали можливості взяти участь у опитувані Президента – як через відсутність опитування на їх дільниці, так і через те, що на дільницях, де воно все ж таки було, його проведення не тривало протягом всього дня голосування.

Про Info Sapiens

Дослідницька агенція Info Sapiens спеціалізується на проведенні досліджень громадської думки, поведінкових замірах та аналізі даних з вторинних джерел. Компанія дотримується всіх дослідницьких стандартів ESOMAR. Більше інформації про компанію та її діяльність можна знайти на сайті або сторінці компанії на Facebook.

Посилання на завантаження прес-релізу

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами