Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Дослідження, проведене у квітні-травні 2024 року, показало, що більшість українців вірять у перемогу України у війні. За шкалою від 0 (дуже малоймовірно) до 10 (дуже ймовірно), 65% респондентів високо оцінили ймовірність перемоги, обравши максимальні оцінки 8, 9 та 10.

Основою стійкості українців є віра в Збройні Сили України (63%), підтримка родичів та близьких (49%), а також щоденна праця (27%). Важливу роль відіграють також релігія та волонтерство.

Більшість українців готові терпіти труднощі задля перемоги стільки, скільки буде потрібно. Таку відповідь дали 69% опитаних.

Допомога армії є пріоритетним напрямком, на який респонденти готові витрачати свій час і зусилля (51%). Серед інших важливих напрямків – допомога біженцям (23%) та боротьба з корупцією (15%). Місцева влада, на думку 46% респондентів, також повинна зосередитися на допомозі армії та боротьбі з корупцією.

Респондентам пропонували оцінити діяльність Володимира Зеленського на посаді Президента України. Повністю або частково схвалюють його діяльність 49% опитаних. 20% - не схвалюють, але й не критикують, а 30% повністю або частково не схвалюють його роботу.

Українці найбільше довіряють сім’ї/родичам (97%) та Збройним силам України (94%). Найменше довіри отримали державні інституції (уряд, Верховна Рада, місцева влада) та політичні партії.

Інформація про дослідження

Вибірка дослідження складає 1000 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для населення України старше 16 років. Структура вибірки відповідає структурі населення за такими параметрами, як стать, вік, розмір населеного пункту і регіон відповідно до даних Державної служби статистики на 1.01.2022. Опитування не проводилось у АР Крим, м. Севастополь, а також в інших тимчасово окупованих Росією територіях України, де українські оператори не надають послуги мобільного телефонного зв’язку. Також опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон.

Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Детальніше зі звітом можна ознайомитися за посиланням:

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами