Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

За даними всеукраїнського національно репрезентативного опитування, проведеного Info Sapiens 28-29 березня 2022 року, 82% українців проти офіційного визнання частиною Росії раніше окупованих районів Донбасу і 80% українців проти офіційного визнання Криму частиною Росії як умови закінчення війни. Водночас частка тих, хто проти заборони на вступ України до НАТО, скоротилась з 51% 14-15 березня до 45%.

slide 1

Відповідно до небажання приймати умови росії, немає і оптимізму щодо переговорів з нею – 69% українців не відчувають оптимізму щодо переговорів.

slide 2

Також збільшилась частка українців, які вважають, що війна триватиме кілька місяців або й довше – зараз таких 48%, а два тижні тому було 39%.

slide 3

Водночас впевненість у перемозі непохитна - 92% впевнені, що Україна зможе відбити напад Росії і лише 4% в цьому сумніваються.

slide 4

Інформація про дослідження

Вибірка дослідження складає 1033 респонденти. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим та м. Севастополь, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Також опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон.

Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%. Опитування проводилося 28-29 березня 2022 року.

Посилання на завантаження прес-релізу та презентації

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами