Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Компанія Info Sapiens, що займається маркетинговими та соціальними дослідженнями в Україні, з занепокоєнням дивиться на світових лідерів ринку, що продовжують свою діяльність в росії. Мова йде зокрема про такі корпорації, як:

Ці 4 міжнародні корпорації є одними з найбільших в світі (https://esomar.org/.../esomar-s-global-top-25-insights...), в Україні (за даними Української асоціації маркетингу за 2020 рік, с. 14 http://uam.in.ua/.../e9cd2f5aad7d7d9f72b0ab60b8ab1536.pdf) та в росії (https://www.alladvertising.ru/.../research_companies...).

Ми не знайшли будь-якого опублікованого засудження цими корпораціями дій росії або повідомлення про припинення чи принаймні скорочення бізнесу на її території. Більш того, Ipsos в росії, коментуючи припинення діяльності іноземних компаній, пише що «Текущий кризис выбил людей из состояния автопилота, заставил их пересмотреть свой привычный портфель брендов, каналы покупок и дал основу для внедрения новых привычек», і у зв'язку з цим «Мы остаемся на связи с потребителями, чтобы оперативно отслеживать изменения и дать вам основу для принятия решений и вырваться из большого объема разрозненных данных» https://www.ipsos.com/.../Teaser_Turbulence%20time... .

Нам відомо що принаймні деякі з цих корпорацій намагаються підтримати своїх співробітників в Україні. Але ми негативно ставимось до відсутності публічних коментарів з приводу російського вторгнення. Також ми вважаємо неприпустимою економічну діяльність на території країни-окупанта, що фінансує державу-терориста, розв'язану нею війну та вбивство росією українців.

UPD1. Daria Zhylenko, PR директорка Kantar Ukraine, уточнює що холдинг WPP, якому належить частка бізнесу Kantar, заявив про припинення діяльність в росії від 4 березня https://www.wpp.com/.../wpp-announces-decision-to.... Kantar Group повідомили всім співробітникам про припинення діяльності в росії в листі Kris Jansen, Chief Executive Kantar від 9 березня.

UPD2. У NielsenIQ заявляють, що вони призупиняють усі види консалтингових послуг, не будуть шукати нових замовлень і припинять усі інвестиції в Росії. Однак вони продовжуватимуть надавати свої основні послуги з вимірювання рітейлу та виконувати пов’язані з ними юридичні зобов’язання https://nielseniq.com/.../nielseniq-update-on-russian.../... .

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами