Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Такими є результати опитування, проведеного Info Sapiens 27 листопада – 4 грудня 2021 року, спільно з PGR Consulting Group LLC.

За даними опитування 62% чернівчан вважають, що справи в місті йдуть в неправильному напрямку, а 33% - що в правильному.

Ті, хто вважає, що справи йдуть в правильному напрямку, найчастіше зазначали, що міський голова та міськрада намагаються навести лад в місті (61%), ремонт доріг та вулиць (50%), прибирання та благоустрій міста (48%).

Ті, хто вважає, що справи йдуть в неправильному напрямку, найчастіше не бачать позитивних змін (40%) і виконання передвиборчих обіцянок (35%).

На думку чернівчан, пріоритетними для міської влади мають бути дороги, громадський транспорт та боротьба з корупцією. Якщо в сфері ремонту доріг частина чернівчан за останні півроку зазначили покращення (23%), то в останніх двох сферах покращення не зауважує майже ніхто. Окрім доріг, найчастіше чернівчани також зазначали покращення в сфері благоустрою громадського простору (22%).

Опитування включало оцінку нещодавніх подій в місті: «Чи відомо вам, що секретар Чернівецької міськради Марина Кирилюк двічі не скликала позачергову сесію міськради для ухвалення рішень щодо екстреної протидії сплеску захворюваності на Covid-19 через перебування міського голови Романа Клічука у відпустці?». 25% сказали, що їм відомо про цю ситуацію: з них 78% негативно оцінюють дії команди Романа Клічука, а 66% вважає, що Роман Клічук мав би терміново повернутися з відпустки для скликання позачергової сесії.

Загалом баланс ставлення до всіх найпопулярніших політиків є негативним – до Романа Клічука негативно ставляться 51% проти 38% тих, хто зазначив позитивне ставлення, у Віталія Міхайлішина баланс складає 46% проти 35%, у Олексія Каспрука 43% проти 32%.

58% не схвалюють діяльність мера Романа Клічука та «Єдиної Альтернативи». 60% вважають, що влада на чолі з мером недостатньо інформують населення про свою діяльність, а 54% - що вона недостатньо залучає населення до прийняття рішень.

47% вважають, що варто шукати інших політичних лідерів замість «Єдиної Альтернативи», а 38% з цим не погоджуються і вважають, що команді «Єдиної Альтернативи» варто дати можливість навести лад в місті.

Водночас Роман Клічук лишається лідером електоральних симпатій (26% проголосували б за нього на виборах міського голови), на другому місці Віталій Міхайлішин (15%), на третьому – Олексій Каспрук (9%), але близько третини населення не визначились з вибором.

Подібними є рейтинги лідируючих партій – 25% проголосували б за «Єдину Альтернативу», 14% - за «Команду Міхайлішина», 8% - за «Пропозицію». Крім цих партій, до міськради з високою ймовірністю увійшли б «Слуга народу» (5%) та «Європейська солідарність» (4%).

Посилання на завантаження звітів

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами