Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

За результатами опитування Omnibus Info Sapiens, 43% українців називають Новий рік найбільш важливим святом року, а також своїм улюбленим святом. Різдво люблять менше за Новий рік, але вважають це свято важливішим. Майже 70% українців планують прикрашати свою оселю новорічною ялинкою або її гілочками.

Відповідаючи на питання яке зі свят є найулюбленішим, 43% опитаних українців зазначають Новий рік, а 30% – Різдво (7 січня). Цікаво, що любов до свята Нового року найбільша серед молодшого населення (16-29 років – 56%) і поступово зменшується з віком (у віці 60 і старше – 32%). Частка ж тих, хто найбільше любить Різдво, навпаки, менша серед молоді (21%) і найбільша серед населення старше 50 років (36%). Також Різдво полюбляють більше, ніж Новий рік у Західних областях (45% і 18% відповідно). Якщо ж говорити про важливість тих чи інших свят, то на думку половини населення України найважливішим святом року є Різдво (7 січня).

Найбільш популярними різдвяно-новорічними прикрасами оселі є ялинки штучні та живі (по 27% відповідей). 13% опитаних планують використовувати ялинкові гілочки, переважно це люди пенсійного віку. Живі дерева у горщиках прикрашають 4% респондентів. Загалом майже 70% українців планують створювати святковий настрій за допомогою ялинок чи гілочок.

Інформація про дослідження

Вибірка Омнібусу складає 1000 осіб віком від 16 років. Вибірка репрезентативна населенню даної вікової групи за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,2%.

Посилання на завантаження прес-релізу

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами