34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

16 липня 2019 року набуває чинності Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». За результатами щомісячного опитування Omnibus Info Sapiens, переважна більшість населення України (83%) добре обізнані або дещо знають про цей Закон, і з них 59% загалом підтримує його ухвалення, тоді як проти 27%.

83% населення загалом поінформовані про Закон, зокрема, 26% зазначили, що добре поінформовані, а 57% - дещо чули про цей закон. Значуще більше поінформованих серед жителів західного макрорегіону (89%) та серед осіб із середньою спеціальною і вищою освітою (91% та 90%, відповідно). На Сході частка поінформованих також порівняно висока – 75%, однак це найнижчий показник серед усіх макрорегіонів.

Серед поінформованих українців 59% повністю або скоріше підтримують Закон, і підтримка є значуще вищою серед жителів західного і північного макрорегіонів та м. Київ.



Інформація про дослідження

Вибірка Омнібусу складає 1000 осіб віком від 16 років. Вибірка репрезентативна населенню даної вікової групи за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,2%. Польовий етап даної хвилі Омнібусу проводився 3-18 червня 2019 року.

Посилання на завантаження прес-релізу

We will be glad to answer all your questions.

Contact us