34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

За даними опитування Info Sapiens, польовий етап якого проходив 15-25 червня, на момент опитування до Верховної Ради пройшли б 5 партій: «Слуга народу» (39,3% від загального населення та 46,5% від тих, хто визначився з вибором), «Опозиційна платформа - За життя» (9,9% та 11,8%), «Європейська солідарність» (7,2% та 8,6%), «Голос» (6,9% та 8,2%), «Батьківщина» (6,6% та 7,8%). Решта партій набирають менше 5% голосів українців, які визначилися з вибором.

Частка тих, хто вважає, що країна рухається в правильному напрямку, дещо переважає частку тих, хто вважає, що країна рухається в неправильному напрямку – 39,4% проти 38,6%. Найбільше задоволених напрямком руху країни в Центрі (44,4%), а найменше – на Сході (25,2%), що скоріше всього пояснюється близькістю до воєнних дій.

«Я спостерігаю за оцінками правильності руху країни понад 15 років і ще не бачила таких високих показників, - коментує Інна Волосевич, заступниця директора Info Sapiens. – Такий оптимізм спричинений кількома сприятливими факторами: насамперед - це позитивні очікування від нових людей в політиці, крім того, в даний період спостерігається зростання заробітної плати та зміцнення курсу гривні»

Інформація про дослідження

Опитування проведене методом особистого інтерв’ю вдома у респондента. Вибірка дослідження складає 1290 осіб віком від 18 років. Вибірка репрезентативна населенню даної вікової групи за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,7% для показників, близьких до 50%, 1,6% для показників, близьких до 10%, 1,2% для показників, близьких до 5%. Польовий етап даної хвилі дослідження проводився 15-25 червня 2019 року.

Повну версію прес-релізу можна скачати за посиланням

We will be glad to answer all your questions.

Contact us