34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

ООН Жінки, в партнерстві з дослідницькою агенцією «Інфо Сапієнс» презентували результати дослідження вплив безпекових викликів на дівчат і хлопців, жінок і чоловіків за період широкомасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України з 24 лютого 2022 року по 2023 рік.

«Я рада презентувати це дослідження та підкреслити важливість і зобов'язання ООН Жінки підтримувати Міністерство соцальної політики та Уряд України у плануванні та політиці, що ґрунтуються на фактичних даних. Крім того, важливість цього дослідження полягає в тому, що воно має важливе значення для збору загальнонаціональних даних, особливо з розбивкою за віком та статтю, особливо під час повномасштабного російського вторгнення, яке суттєво ускладнює збір інформації.

Висновки дослідження також допоможуть нам, під керівництвом Міністерства соціальної політики, наблизитися до завершення останнього року виконання Національного плану дій 1325 та розпочати розробку наступного, третього, Національного плану дій. Рекомендації, запропоновані у дослідженні, стануть допоміжними для відповідальних виконавців Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» щодо шляхів реагування на перешкоди та покращення доступу вразливих груп жінок та чоловіків, дівчат та хлопців до адміністративних, соціальних, освітніх, медичних послуг, психологічної, гуманітарної та правової допомоги з урахуванням впливу війни в Україні та, в тому числі, формату підтримки жіночих ініціативних груп/груп самодопомоги/організацій громадянського суспільства.

Ми також забезпечимо врахування вразливості різних соціальних груп, кращий захист жінок і дівчат, які завжди непропорційно страждають під час кризи, не кажучи вже про війну, а також повне врахування їхніх різноманітних потреб у системі соціального захисту та надання послуг» - підкреслила Представниця ООН Жінки в України Сабін Фрейзер Гюнеш.

Детальніше зі звітом можна ознайомитися за посиланням:

We will be glad to answer all your questions.

Contact us