34 L.Ukrainki Blvd., 2nd entrance, 6th floor
Kyiv, Ukraine, 01133

На думку містян, основні переваги, які отримає місто від відкриття ресторану – робочі місця, додаткові кошти у місцевий бюджет та нове місце для відпочинку і розваг.

У квітні 2021 року компанія МакДональдз оголосила плани щодо відкриття першого ресторану у Кропивницькому. Можлива поява ресторану у Центральному сквері спричинила активне обговорення у публічному просторі. Щоразу відкриваючи ресторан у новому місті, МакДональдз відповідально ставиться до розвитку місцевих громад і бере на себе зобов’язання, що забезпечить процвітання громад у майбутньому. Саме тому компанія звернулася до Info Sapiens, щоб дізнатися, які є очікування та хвилювання мешканців Кропивницького від перспективи появи МакДональдз у місті.

Під час дослідження соціологічною компанією були опитані 851 мешканець Кропивницького віком 18-65 років методом особистого інтерв’ю вдома у респондента. Вибірка репрезентативна даній віковій групі за статтю та віком відповідно до даних Державної служби статистики на 1.01.2020. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,4%. Опитування проводилося 1-14 червня 2021 року.

Опитування показало, що 85% мешканців Кропивницького схвально ставляться до відкриття МакДональдз у місті, а 74% кропивничан підтримують ідею відкриття ресторану саме у Центральному сквері. Основні очікування містян щодо відкриття ресторану у сквері пов’язані з: благоустроєм та реставрацією центру міста і скверу зокрема (22%), наведенням чистоти та порядку в сквері (20%), появою нового місця для відпочинку (20%) та появою ресторану в місті (20%). Водночас 21% мешканців не підтримують відкриття МакДональдз у сквері, з яких більше половини вважають, що ресторан має бути розташований в іншому місці.

Загалом мешканці Кропивницького позитивно налаштовані до МакДональдз: 81% ставляться до компанії добре, 76% довіряють доброченості, а 77% вважають МакДональдз соціально-відповідальною компанією.

Ставлення мешканців Кропивницького до відкриття Макдональдз у місті

«МакДональдз – великий міжнародний інвестор із серйозними намірами і репутацією. Ми озвучили наміри відкрити ресторан у місті та разом із партнером, який інвестуватиме у будівництво закладу, обговорили вимоги і побажання зі сторони міста. У разі позитивного рішення та отримання містобудівних умов і обмежень, наш партнер розпочне роботу по проектуванню реконструкції скверу та будівництва ресторану. Проект будівництва пройде експертизу відповідно до законодавства України, а містяни зможуть почати користуватися оновленим сквером до початку будівництва ресторану. Маючи великий досвід в облаштуванні абсолютно різних місцевостей, ми віримо, що Центральний сквер у Кропивницькому стане улюбленим місцем відпочинку мешканців і гостей міста», – зазначив Віталій Стефурак, директор з розвитку МакДональдз Україна.

На думку мешканців Кропивницького, наявність нових робочих місць, додаткові кошти до бюджету міста та нове місце для відпочинку та дозвілля – основні переваги, які отримає місто від відкриття ресторану МакДональдз. При цьому, 80% опитаних містян довіряють МакДональдз в тому, що компанія виконає свої обіцянки щодо благоустрою Центрального скверу.

Посилання на завантаження прес-релізу та звіту

We will be glad to answer all your questions.

Contact us